Leuke wetenswaardigheden :

In 1994 gezien en altijd bewaard:
Een Unbridled enduranceruiter op de voorkant van het Duitse enduranceblad Distanz Aktuell. In die tijd leek me dit totaal onmogelijk, maar ik ga het eerdaags zelf ook proberen.


Naam ruiter onbekend, maar ik zou er graag meer van willen weten...
.

Belgische springruiter rijdt met een halsriem
Onderstaand berichtje stond in De Hoefslag nr. 21 2009:
In België vond in Grobbendonk een internationaal jeugdconcours plaats. Bij de scholieren (children geheten bij de FEI) kwam Jos Verlooy aan de start met twee oudjes, Omar (18) en Flash Bounce (19) en een jonge pony Tia Maria. Hij behaalde drie overwinningen. Het bijzondere was dat hij Flash Bounce reed zonder hoofdstel, alleen op de halsriem.
In Nederland is het springen met een halsriem niet toegestaan. In de klassen B, L en M is toegestaan de teugels aan de neusriem te bevestigen. Het hoofdstel mag niet anders zijn dan omschreven in de wedstrijdreglementen. Vanaf de klasse Z gelden de internationale FEI-reglementen, waarin onder andere het gebruik van een Hackamore is toegestaan. Daarmee mag wel buiten mededinging in de klasse M gestart worden.

Andrew Salackiego: Een ongekende prestatie was de demonstratie van de klasse dressuur Grand Prix op een paard zonder hoofdstel met Czcionka . Dit paard was een merrie, half- Engels lettertype. Op de 's werelds grootste hippische evenement, Wembley Stadium in 1988 op uitnodiging van de toenmalige voorzitter van de Internationale Hippische Federatie (FEI) - Prinses Anne , won de titel van Ruiter van het Jaar. Deze prestatie resulteerde in een uitnodiging voor Windsor voor een speciale screening voordat koningin Elizabeth II. Andrew Salacki is de enige Poolse ruiter, die was uitgenodigd voor een prive-vertoning van de koningin. Laat de merrie zonder hoofdstel Font werd gepresenteerd op verschillende plaatsen over de hele wereld meer dan drie jaar, en de merrie was het enige paard in de wereld het uitvoeren van een dergelijke screening (Google vertaling uit het Pools)

Is er leven na de film? Lees hoe het verder ging met Shadowfax:

.

Lees het hele artikel

(pdf)

Barrelrace Unbridled door Wendy Schrievers:

Een vriendin van me maakte deze filmpjes vanaf het paard:
. . .   . .
Seraphino is een Lusitano, de ruiter is Sanda Holtrustnext

homenu