Hoofdstelloos rijden volgens anderen in Nederland/België:

Hoofdstelloos volgens Wendy Bouwense
www.wendybouwense.nl

Wendy rijdt Parelli en heeft een hele cross hoofdstelloos gereden. Ook een leuke YouTube film van een buitenrit, niks piste, het echte werk!

 

Hoofdstelloos volgens Karina Schermer
Horsereasons, http://horsereasons.homestead.com/

Mooi filmpje op YouTube van haar.
Klassieke dressuur met de nodige ervaring en opleidingen. Deze dame spreekt me erg aan, haar paard loopt in het filmpje echt heel correct en ze doet moeilijke dingen!


 

Hoofdstelloos volgens Bart Oolders ( foto Iris Van Zelst )
Paardbart, Horsewispering (www.paardbart.nl)

Bart is nog heel jong en wil later paardenfluisteraar worden. Hij traint heel veel met moeilijke paarden en geloofd in de kracht van vriendschap en vertrouwen en niet in de zwakte van dwang en angst. Hij rijdt het liefste zonder zadel of hoofdstel, omdat dit de grootste beloning is voor beiden.

info@paardbart.nl


 

Hoofdstelloos volgens Marieke van Velzen (www.onbeteugeld.nl)

Marieke rijdt in Deurne mee op Horse Event, als Bokt winnares. Verder rijdt ze zware militaryhindernissen zonder zadel/hoofdstel!
Ze geeft inmiddels leuke demo's.
Hoofdstelloos volgens Nathalie Lagasse (www.nathalielagasse.be)

Parelli methode. Een van de eerste Belgische Parelli instructeur.
Hoofdstelloos volgens Takoda Tasunke (netlog.com/Takoda_Tasunke)

Geen info

 
Hoofdstelloos volgens Josien van der Poel (www.paardenmetplezier.eu)

Natuurlijke gymnastiserende training volgens Josien van der Poel, Paarden met Plezier, afgekort PmP. Locatie in Uddel. (NL) Komt door heel het land.
De PmP methode is gebaseerd op lichaamstaal volgens Hempfling en bevat zowel communicatie en gymnastiserende oefeningen geheel bitloos of met neckrope.

Info hierover? Mail Josien : josienvdpoel@agnmail.nlHoofdstelloos volgens Peter Bosman (www.huertecilla.net)

De Peter woont in Spanje en rijdt daar met zijn paard heerlijk hoofdstelloos door de prachtige ongerepte natuur. Hij doet er boodschappen mee, rijd endurance, maakt grote trektochten en filosofeert over de achtergronden. Hij vind niet dat je het rijden zonder hoofdstel moet promoten omdat dit gevaarlijk is.

Ik citeer: "Ik wil niet dat dit verkeerde dromen geeft want dromen zijn voor de meesten wél bedrog omdat die droom het WERK niet meedroomt. Dát is het probleem met de halsring; dat de droom het WERK niet laat zien. "Hoofdstelloos volgens Emiel Voest (www.emielvoest.nl)

Emiel past het hoofdstelloos en zonder zadel rijden toe in zijn freestyle methode. Hij heeft een aantal aspecten van NH stromingen samengevoegd en het beste ervan gebruikt. De basis is grondwerk en spel, met een aantal handgebaren waarmee het paard een tempo of richting wordt aangegeven. Vanaf het paard is daar natuurlijk niets meer mee te doen. Persoonlijk vind ik het allemaal een beetje wazig. Als je han dig bent, zou je het ook zonder dezem manier kunnen, ben je niet handig, dan kun je het nog niet na de cursussen. Ik ken weinig Voest-volgers die zonder hoofdstel rijden, en al helemaal niet buiten de piste.Hoofdstelloos volgens Bianca Koevoets (www.thenaturalhorse.nl)

Gediplomeerd Emiel Voest instructeur, dus misschien daar op het idee gebracht?? Voorlopig een Voest volgeling die het ook in de praktijk brengt. Maar natuurlijk is de Voest methode niet vastgepind op hoofdstelloos maar slechts een onderdeeltje van een groter geheel...Hoofdstelloos volgens CW Quatershorses: (www.cw-quarterhorses.com)

Trainer Tom Calie vind zonder hoofdstel rijden "No big deal". Zoals veel westernruiters rijdt hij op benen en zit en heeft eigenlijk dat hoofdstel enkel nodig in de eerste trainingsfase. Zodra een paard begrijpt wat de bedoeling is, gebruikt hij het hoofdstel niet echt meer. Klanten die paarden komen kopen, laat hij dan ook vaak even zien dat ook zonder hoofdstel al het gevraagde getoond kan worden. Veel mensen staan daar versteld van.

Op de foto de 11 jarige zoon van Tom's vriendin op een pleasurepaardje. Een kind kan de was doen :-)Hoofdstelloos volgens Singlefooter Sietske Nobel (www.naturalhorses.nl)

Geen info

 

 Hoofdstelloos volgens Lotje Moerdijk (Terug naar de vorige bladzijde.... :-)

Gebaseerd op het normaal al rijden met minimale teugelhulpen en verder gewoon een mix van Engels en Western rijden. Weinig flauwekul! Met of zonder hoofdstel, wat is het verschil??
Doel: In zoveel mogelijk sporten tegen anderen met hoofdstel rijden...

next

homenu